[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΠΙΥΑΝΟΤΗΤΑ... ΠΑΛΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ Ο ΑΠΟΕΛ...!!!

Με μια εκ των Τίρανα (Αλβανίας) και Αλεσούντ (Νορβηγίας) θα αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ στον 3ο γύρο του Europa League σε περίπτωση που σφραγίσει την πρόκριση επί της Σένικα. Πρόκειται για μια πολύ καλή κλήρωση αφού και οι δύο ομάδες είναι στα μέτρα των «γαλαζοκιτρίνων». Τίρανα και Αλεσούντ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο χθεσινό πρώτο παιγνίδι που έγινε στην Αλβανία και ως εκ τούτου η πρόκριση θα κριθεί σε έξι βράδια στη Νορβηγία. Πρώτος αγώνας θα γίνει στο ΓΣΠ στις 2 Αυγούστου και στις 9 του ίδιου μήνα ο επαναληπτικός.

Ποια είναι η Αλεσούντ

Πρόκειται για Νορβηγική ομάδα με 98 χρόνια ιστορίας αφού ιδρύθηκε το 1914. Χρησιμοποιεί για έδρα της το “Color Line Stadion” το οποίο έχει χωρητικότητα 10 χιλιάδες.

Δεν θεωρείται υπερδύναμη στη χώρα της ωστόσο είναι μια ομάδα που συχνά-πυκνά πλασάρεται στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας και εξασφαλίζει θέση στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Το πρωτάθλημα Νορβηγίας ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και με το πέρας 15 αγωνιστικών η Αλεσούντ βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 4 νίκες, 8 ισοπαλίες και 3 ήττες. Στην περσινή σεζόν τερμάτισε στην 9η θέση και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Europa League μέσω του κυπέλλου όπου και το κατέκτησε.

Προπονητής της ομάδας είναι από το 2008 ο 43χρονος Νορβηγός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Kjetil Rekdal.

Το ρόστερ της αποτελείται ως επί το πλείστον από γηγενείς ποδοσφαιριστές, υπάρχουν αρκετοί Σκανδιναβοί (Φινλανδοί-Σουηδοί), ενώ υπάρχει ένας Νιγηριανός και δύο Τζαμαικανοί.

Ποια είναι η FK Τίρανα

Η άλλη πιθανή αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ είναι η Αλβανική FK. Τίρανα. Στην ομάδα αυτή αγωνίζεται ο Κλοντιάν Ντούρο, γνωστός μας από το πέρασμα του στην Ομόνοια.

Στην περσινή σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Σκεντερμπέου, την οποία απέκλεισε πέρσι ο ΑΠΟΕΛ στον δεύτερο γύρο του Champions League. Θεωρείται από τις μεγάλες ομάδες της χώρας έχοντας 27 τίτλους πρωταθλήματος, ενώ από το 1994 μέχρι σήμερα, συμμετέχει σχεδόν κάθε χρόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χωρίς να έχει κάποια πρόκριση σε ομίλους. Πέρσι αποκλείστηκε στον 2ο γύρο του Europa League από την Σλοβακική Σπαρτάκ Τρνάβα.

Ιδρύθηκε το 1920 και χρησιμοποιεί για έδρα το «Qemal Stafa stadium», χωρητικότητας 20 χιλιάδων θέσεων.

Προπονητής της είναι ο 60χρονος Ισπανός Τζουλιάν Ρούμπιο.

Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από Αλβανούς ποδοσφαιριστές και ελάχιστους ξένους. sigmalive.com


------------------------------------------------



--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/20/2012 09:42:00 μμ