[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΝΑ ΕΝΘΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΙ ΔΙΑΜΗΝΥΣΕ Ο ΟΑΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!!

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη εισηγήθηκε στην τουρκική κυβέρνηση "να ενθαρρύνει την ελευθερία της έκφρασης παρά να την καταστέλλει", ύστερα από την αύξηση --τα τελευταία έτη-- του αριθμού των φυλακισμένων δημοσιογράφων.

"Η ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να περιοριστεί στην ελευθερία που κρίνεται αποδεκτή από τις κρατικές αρχές", τόνισε σε δηλώσεις της στη Βιένη η κ. Ντούνια Μιγιάτοβιτς, η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για τα μμε.

"Οι κρατικές αρχές θα πρέπει να επαυξάνουν την ελευθερία της έκφρασης ακόμα κι όταν κρίνουν ότι είναι επικριτική, ενθαρρύνοντάς την ακόμα περισσότερο και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για έναν πιο ανεμπόδιστο δημόσιο διάλογο, πάνω σε όλα τα θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος", υπογράμμισε η ίδια.

Εξέφρασε εξάλλου την ευχή, το κατηγορητήριο σε βάρος του Τούρκου γνωστού δημοσιογράφου Αχμέτ Σικ "περί συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης" να αποσυρθεί συντόμως. Πρόκειται για κατηγορητήριο, που επισύρει ποινή 15ετούς κάθειρξης.

Φέτος τον Απρίλιο στην Τουρκία υπήρχαν 95 φυλακισμένοι δημοσιογράφοι, ενώ προ 12μήνου ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 57. Η αυξητική αυτή τάση μας προκαλεί "ανησυχία", τόνισε η κα Μιγιάτοβιτς.

-----------------------------
--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 7/07/2012 08:02:00 πμ