[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΣΑΝΤ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ... ΔΙΝΟΥΜΕ SA-7 ΚΑΙ SA-8 ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ...


Ο βαθμός της τουρκικής εμπλοκής στην Συρία είναι πλέον τέτοιος που ανάγκασε τον Σύρο πρόεδρο να απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς την Άγκυρα, για δραστικές κινήσεις που θα αλλάξουν το σκηνικό των συγκρούσεων στο μέτωπο της Τουρκίας με τους Κούρδους… Προειδοποίησε, ότι εάν δεν αποσύρουν τους αντιαεροπορικούς πυραύλους FIM-92 Stinger, με τους οποίους φέρεται να έχουν εφοδιάσει τους Σαλαφιστές εξτρεμιστές και ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης, τότε θα αντιστρέψει δυναμικά τους όρους λαμβάνοντας μέτρα… ή μάλλον αντίμετρα.

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός Αναλυτής

Ο Σύρος πρόεδρος απείλησε ανοικτά την νέο-οθωμανικής νοοτροπίας κυβέρνηση ότι θα παραδώσει αντιαεροπορικούς εκτοξευτές και βλήματα SA-7 Grail, αλλά και αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα SA-8 Gecko (!) στους μαχητές του PKK – σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές – γεγονός που θα αναβαθμίσει κάθετα τις αντιαεροπορικές δυνατότητες των Κούρδων και θα αποτελέσει θανάσιμο κίνδυνο – εντός της Τουρκίας πλέον – για τα ελικόπτερα (επιθετικά και μεταφορικά), UAV αλλά και τα μαχητικά αεροσκάφη που επιχειρούν στο Κουρδιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/18/2012 11:34:00 π.μ.