[Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper] ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ... ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ!


Να προετοιμάζονται ακόμα και για ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Έρκι Τουομιόγια.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ανέφερε πως οι Φινλανδοί αξιωματούχοι έχουν προετοιμαστεί για τη διάλυση της Ευρωζώνης με ένα "επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο".

"Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου. Είτε ο Νότος είτε ο Βορράς θα αποχωρίσουν, γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας.

"Είναι η απόλυτη καταστροφή. Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη" υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η διάλυση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να κάνει ισχυρότερη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Αυτό δεν είναι κάτι που προωθούμε στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα" κατέληξε ο Τουομιόγια.

Η Αυστρία ζητά μηχανισμό εξόδου από το ευρώ

Δημιουργία ενός νόμιμου μηχανισμού που θα διευκολύνει τις χώρες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους να εξέρχονται από την Ευρωζώνη ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

"Πρέπει να δημιουργήσουμε τρόπους που θα μας επιτρέπουν να διώχνουμε κάποιον από την Ευρωζώνη" δήλωσε σε συνέντευξη στην "Kurier".

Αυτό ο μηχανισμός, θα πρέπει να σχεδιαστεί μέσω της τροποποίησης των συνθηκών της Ε.Ε. και θα αφορά τις χώρες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

"Αν τον είχαμε ήδη... θα είχαμε οδηγηθεί στις επιπτώσεις", είπε φωτογραφίζοντας την Ελλάδα.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών εκτιμά πως η δημιουργία ενός μηχανισμού εξόδου θα τόνωνε την εμπιστοσύνη της αγοράς και θα υποστηριζόταν από μέλη της Ευρωζώνης, όπως η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία και η Ολλανδία. sigmalive.com

--
Ανάρτηση Από τον/την ΣΤΟΧΟΣ στο Εφημερίδα "Στόχος" - Stoxos newspaper τη 8/18/2012 11:16:00 π.μ.